Hajléktalanok

A hajléktalanná válás okai meglehetősen sokszínűek. Az esetek mintegy háromnegyed részében kapcsolati konfliktusok vagy krízishelyzetek állnak a háttérben. Ehhez társul gyakran problémaként függőséget kiváltó anyagok használata, a fizikális és mentális egészség romlása, valamint a bűnözés. Sajnos egyre növekszik Magyarországon a gazdasági okokból bekövetkező hajléktalanság aránya.

A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásával működő intézményekben igyekszünk mind az egyházi, mind az országos, mind pedig az uniós elvárásoknak és törekvéseknek megfelelve emberséges környezetet biztosítani ellátottjaink számára. Az intézményekben rendszeres egészségügyi ellátást, étkezést, mentálhigiénés ellátást és szabadidős, kulturális programokat valamint szociális foglalkoztatást is biztosítunk az ellátottak számára.

Egyházunk gyülekezetei is igyekeznek erejükhöz mérten támogatni a hajléktalanokat, nehéz szociális helyzetben élőket.

Rendszeres gyülekezeti ételosztásaink során az elmúlt évben is több tízezer adag meleg ételt osztottunk ki.

Támogattuk a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat segélyakcióit: adventi ételosztás kampányát és tüzifaosztását is segítettük, iskolakezdési támogatást nyújtottunk rászoruló családoknak.