Idősek

Gondolt már idős korára? Szeretné, ha megbízható munkatársak gondoskodnának utolsó napjaiban Önről? Van idős, beteg ember a környezetében, családjában, aki napi gondoskodásra szorul?

A Magyarországi Evangélikus Egyház jelen van a magyar társadalom életében. Sokrétű szolgálatának meghatározó részét képezi a diakónia, azaz a szeretetszolgálat. Büszkék vagyunk arra a lelkiismeretes munkára, amelyet intézményeink végeznek ezen a területen.

Munkánk gerincét többek között az idősek ellátása jelenti. Szeretetotthonaink nagy tapasztalattal rendelkeznek ellátásukban. Szakképzett munkatársaink, szép környezet, gondos ellátás és szükség esetén ápolás biztosítja, hogy az intézményeink lakói jól érezzék magukat. Szeretnénk jó barátként, segítőként az idős ember mellett állni, elkísérni útjukon, végig biztosítva egy megértő társ jelenlétét. Üdvözlünk minden meglévő családi kötődést, rugalmas látogatási idővel támogatjuk a külső világgal való kapcsolatot.

Közel 40 diakóniai otthonban 1500 munkatársunk gondoskodik arról a közel 6000 embertársunkról, akik intézményeinkben keresik életük terét, biztonságát, nyugvópontját.

Kiemelten fontosnak tartjuk az idősek ellátásában a méltóság megtartását, a minél sikeresebb öregedés elősegítését, a mentális egészség, fizikai aktivitás, az értelmes tevékeny élet fenntartását. Nem kisebb feladat a demens személyek fizikai aktivitásának, értelmes tevékeny életének, foglalkoztatásuknak támogatása.

A 2015-ös évben átadásra került a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon Máriaremetei úton lévő újépülete, amely mintegy 1,5 milliárd forintból, jelentős külföldi és hazai egyházi segítséggel, sok imádsággal újulhatott meg. A projektet a Magyarországi Evangélikus Egyház önerejéből 300 millió forinttal támogatta. A házban idősek és fogyatékkal élő személyek is helyet kaphattak.